Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Salsa

SALSA


 Η Salsa είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χορούς της Λατινικής Αμερικής. Συνδυάζει στοιχεία από την Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρικανική ήπειρο. Σαν χορός έχει πολλές επιρροές από το Son, το Guaguanco, την Guaracha κλπ και χορεύεται σε ζευγάρια - αν και υπάρχει και δυνατότητα σόλο - ενώ υπάρχουν και συνδυασμοί ζευγαριών όπως η Rueda De Casino που χορεύεται κυκλικά και τα ζευγάρια ανταλλάσουν τις παρτενέρ τους. Σαφής καταγωγή της Salsa δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει. Ξεκίνησε από την Λατινική Αμερική σε διάφορες χώρες η οποία κάθε μια είχε υιοθετήσει το δικό της style και εξελίχθηκε κυρίως στη Νέα Υόρκη μετά τη μετανάστευση πολλών μουσικών στην πόλη. Ωστόσο οι βαθιές της ρίζες τοποθετούνται στην Αφρικανική Ήπειρο.

       Πλέον, η Salsa έχει εξελιχθεί αρκετά και μπορούμε να βρούμε πολλά είδη όσον αφορά το μουσικό κομμάτι όπως και το χορευτικό κομμάτι. Τα κύρια χορευτικά στυλ που μπορεί κάποιος να συναντήσει είναι το Cuban Style, το L.A. Style, το N.Y. Style, το Colombian Style και το PuertoRican Style τα οποία έχουν μεταξύ τους μεγάλες ή μικρές διαφορές όσον αφορά τον ρυθμό, το style, τα βήματα, τις κατευθύνσεις και φυσικά την μουσική στην οποία χορεύονται. 
      Στην Ελλάδα καθώς και την υπόλοιπη Ευρώπη τα δημοφιλέστερα είδη που βρίσκονται υπο συνεχή ανάπτυξη και διδάσκονται στις σχολές χορού και τα διεθνή Salsa Festivals είναι κυρίως το L.A. Style και το N.Y. Style. Η Salsa σαν χορός χαρακτηρίζεται από μια πιο freestyle γραμμή σε σχέση με τους χορούς Latin - Ballroom που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στις σχολές χορού. Όσον αφορά το μουσικό κομμάτι, υπάρχουν και εδώ διάφορα είδη ( NY Salsa, Puertorican, Cuban, Salsa Romantica κλπ.) και αρκετές μπάντες και καλλιτέχνες που τα εκπροσωπούν και τα διαδίδουν στον κόσμο.
     Μερικοί από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της Salsa είναι οι: Tito Puente, Ray Barretto, Hector Lavoe, Willie Colon, Celia Cruz, El Gran Combo, New Swing Sextet, Marc Anthony, Victor Manuelle κλπ.
Κατά την διάρκεια των μαθημάτων διδάσκονται: Φιγούρες σε ζευγάρι (Combinations/Turn Patterns), Ρυθμός, Bodymovement, Spinning Techniques, Leading & Following Techniques, Mens/Ladies Styling, Footwork & Shines κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μετρητής Επισκέψεων